Wim Dekker

Organist en entertainer Wim Dekker


Wim Dekker is geboren op 23 januari 1960, en komt uit Ekehaar (Drenthe). Op 8 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste gitaarles van Klaas Waldus, toen onderwijzer op de lagere school in Ekehaar. Op zijn twaalfde trok het toetsenwerk hem toch meer aan. Toen heeft hij zes jaar orgelles gehad van Nico Koenders (vroeger bekend als drummer en muzikant bij fam. Kok) Op zestiende jarige leeftijd verzorgde hij de eerste bruiloft met zijn elektronische orgel. Vanaf die tijd kwam het ene optreden na het andere. In 1987 was hij er zover meeheen dat hij van de muziek zijn beroep heeft gemaakt. Regelmatig treedt Wim op bij recepties, bruiloft en dansparty's, diners, modeshows en bedrijfsfeesten. In 1996 maakte Willem de Rooij, zijn muzikale vriend en adviseur uit Smilde, het mogelijk om zijn eerste cd te kunnen maken. Een droom werd werkelijkheid, een muzikaal avontuur 1. In 1999 kwam zijn tweede CD 'Een muzikaal avontuur II' uit. Bij deze CD presentatie gepresenteerd door Jans Polling in Zwiggelte waren 450 bezoekers aanwezig, bewoners van Zwiggelte hadden nog nooit zoveel auto's in Zwiggelte gezien. Wim had dit zelf ook niet verwacht want de bezoekers konden er allemaal niet in. Ondertussen heeft hij zijn sporen in Drenthe wel verdiend, maar ook ver daarbuiten is hij voor velen geen onbekende.

Het is niet zo gek, dat Wim in de muziek terecht is gekomen, want hij komt uit een muzikale familie. Zijn vader speelde vroeger in het orkest de Silverstars, later speelde hij met Arend Kuik de vader van Bartje, en Tinus Hilbrands als drummer in de Gertino's. In deze bezetting speelden zij jaren lang op bruiloft en partijen. Nu gaat Pa Dekker nog altijd met Wim mee om hem te assisteren bij zijn optredens. Toch blijft Wim, ondanks zijn succes, een nuchtere Drent. "Als je gezond bent en van je hobby je werk kunt maken ben je een gelukkig mens. Mijn succes als entertainer heb ik mede te danken aan de ondersteuning van mijn adviseurs en mijn trouwe luisteraars. Voor mij is mijn tweede cd een mijlpijl in mijn muzikale carrière."

Wim Dekker staat garant voor een beschaafde instrumentale muzikale omlijsting, voor iedere gelegenheid, waarbij het volume kan worden aangepast naar de wens van de opdrachtgever. Met zijn jarenlange ervaring en tijdloze muziek maakt hij van Uw feest een onvergetelijke gebeurtenis. Wim is van plan om nog meer cd's te maken en blijft regionaal aan de weg timmeren. Zijn jongensdroom om van zijn hobby zijn werk te kunnen blijven maken is uitgekomen.